EXPLORER 80 |90 | 100 | 110 | 120

Ustvarjen iz Vašega dela!

 

Serija EXPLORER je tudi tokrat postavila mejnike na področju zmogljivosti in vsestranskosti, ki sta njeni glavni značilnosti že od samega začetka.

Večnamenskost in uporabnost sta botrovali odločitvi proizvajalca SAME traktorjev, da pripelje na trg posodobljeno in še bolj napredno verzijo EXPLORERJA, ki v treh izvedbah ponuja 7 modelov.

Traktor v svoji HD ("heavy duty"- "za težka opravila") izvedbi ponuja dva modela z oznakami: 110 in 120. Ta dva modela razvijeta 108 in 118 "konjskih moči" kar omogoča uporabo traktorja za različne namene na različnih področjih: od uporabe v poljedelstvu, pri košnji in spravilu sena, za vleko ali delo z nakladačem in ostalimi možnimi priključki ter stroji. Odlično se obnese tudi v gozdu, saj je zaradi svojih dimenzij prikladen za delo na razgibanih terenih, kjer ga odlikujejo diskaste zavore v oljni kopeli na vsa 4 kolesa.


Oba modela poganja novi 4-valjni Common Rail FARMotion motor, ki ga odlikujejo predvsem:

- kompaktnost,

- zanesljivost,

- ekonomično vzdrževanje,

- zmanjšan hrup; zmanjšane vibracije.

 

Slednje mu omogoča zasnova motorja z:

- optimizirano delovno prostornino motorja,

Common Rail elektronsko nadzirani sistem vbrizga (2000 bar),

ADBLUE tekočina v razmerju z gorivom proti zmanjševanju emisij plina,

 

Nova serija traktorjev, ki jo odlikuje posodobljeni in atraktivni dizajn (Italdesign Giugiaro) je razpoložljiva v LS (mehanski inverter) in GS (elektroinverter) sklopu opreme. Posebnost serije je, da je tokrat tudi mehanski inverter nameščen ob volanu, kar pomeni, da je tudi pri LS verziji dovolj prostora za sedež sopotnika. Možne so različne variante kombinacij prestavnih razmerij in reduktorskih skupin kar omogoča št. prestav od 10+10 pa vse do 60+60 (glej tabelo teh. podatkov).

 

Vsi modeli traktorja imajo možnost dodatne hidravlične črpalke, ki omogoča pretok hidravličnega olja 60 l/min pri 1.600 obratih motorja. Slednje je še posebej uporabno pri uporabi čelnega nakladalca in ostalih hidravličnih priključkov. Zadnja hidravlika je lahko elektronsko krmiljena (EHR), prav tako sta možna dodatna dvižna cilindra za dvig bremena do 4.800 kg. Dvoriščno delo olajšuje SDD pripomoček za zmanjšanje obratov volanskega obroča, ki dvakrat zmanjša število obratov za enak zasuk koles. Pri zmanjšanih delovnih hitrostih je zelo učinkovit pripomoček STOP&GO (del sklopa opreme GS), ki omogoča zaustavljanje in ponovno speljevanje zgolj z uporabo zavor.

 

Nova D2L kabina, ki je 120 mm širša od njene predhodnice je še prostornejša, pri opciji s strešnim oknom omogoča pogled voznika tudi navzgor.

 

V kolikor želi uporabnik traktor iz serije EXPLORER, ki je fizično lažje izvedbe ali ga poganja motor s tremi cilindri, lahko izbira med izvedbama LD (»lažja izvedba«) ali MD (srednja izvedba).

 

EXPLORER je tudi tokrat sinonim za pravo odločitev!

Galerija slik:


Tehnični podatki:

PRENESITE PROSPEKT

Explorer HD.pdf
Adobe Acrobat Document 979.3 KB
Explorer MD.pdf
Adobe Acrobat Document 1'007.8 KB